laurdag 4. april 2009

Foredrag og aksjon i mars

Lørdag 28. mars var det foredrag og aksjon mot oljeboring utafor Lofoten og Vesterålen i Harstad NU. Kari-Elisabeth Kaski hadde kommet opp fra sentralstyret for å holde foredraget (hun skulle også være med på konfirmantfestivalen i Harstad samme helg,) og holdt et lærerikt foredrag, til tross for skuffende oppmøte. Det kom ikke mer enn 13 stykker for å høre på, sjøl om vi hadde hatt en omfattende reklamekampanje.

Underskriftsaksjon for et oljefritt Lofoten og Vesterålen er ikke verdens enkleste sak i Harstad, som kanskje er den byen med flest oljeforkjempere i Nord-Norge. Dette til tross, fikk vi samla til sammen rundt 200 underskrifter. Flesteparten av disse fikk vi fra konfirmantene på konfirmasjonsfestivalen. Det er et klart flertall av alle unge som er mot oljeboring i disse sårbare områdene. Dette bør politikerne ta mer hensyn til. Av de kanskje 100 - 150 ungdommene vi snakket med på lørdag, var det kun én som var positiv til oljeutvinning utafor Lofoten og Vesterålen. Vi fikk, i tillegg til alle underskriftene, tatt bilde av en del av oljemotstanderne foran banneret vårt, hvor de viser hva de synes om den skitne oljeindustrien (bildene kan du se på et annet innlegg)

Her er noen bilder fra aksjonen og foredraget:



Vi samler underskrifter blant 14- og 15-åringer, som står i kø for å få skrive under.





















Solveig får inn underskrifter på torget.















Aisha og Narvini holder banneret vårt, som for en gangs skyld ikke er lagd med overhead-bokstaver. Til ære for nostalgien.










Underskriftssamling på torget i Harstad.









Kari-Elisabeth Kaski holder foredrag om klimaendringer, trua dyrearter, og hvilke paralleller dette har til oljeutvinning utafor Lofoten og Vesterålen. (Det kom fire stykker til etter at bildet blei tatt!)

6 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Enig med dere. Nå gjenstår det bare å gjøre bloggen aktiv! :)
    - Narvini

    SvarSlett
  3. KULE KARI :D:D<3

    SvarSlett